Behöver du rehabilitering?

- för att få en mer funktionell hållning och kunna återgå till arbete?

Arbetsförmågan är knuten till hållningen, dvs förmågan att sitta, stå & gå och andas lugnt.

Eller är det i grunden en försenad habilitering du behöver?

Det vill säga något du inte fått med dig redan som barn? 

Eller fattas det något för att du ska klara dig hemma som äldre?

och du är redo för ny uppmärksamhet & övning?

Vill du lära dig lära - igen?

ATM undervisning i grupp är kanske något för dig! 

Läs & sevärt

konstruerade emotioner

är namnet på Professor Lisa Feldman Benetts omvälvande teori inom psykologin. Med stöd i evidens och neurovetenskaplig forskning utmanar hon den gängse synen på psykologi och emotioner. Hennes bok kommer på svenska i höst. Hon besökte KI i mars och använder YouTube för att göra ett svårt ämne mer tillgängligt 

Ask How not Where (How emotions are made) Länk[+]

Gravitationen - hur skickligt hanterar du den?

är temat för vårens ATM undervisning.

Inte för att frågan är ny utan mer för att den behöver uppmärksammas och framförallt utforskas. Artikeln med hänvisningar till SoundCloud publiceringar och annat finner du här http://bit.ly/ATMvt18 

Feldenkrais Skolan på Facebook 

Facebook används för löpande kontakt. Du finner information och material för att stimulera din process.

Webbsidan växer och förnyas ständigt. 

Den är ett myller av information & kunskap om feldenkrais
Jag vågar påstå att det är en av de mer omfattande informationssidorna om feldenkrais i Sverige. Det får jag mig berättat. För att du ska få ut så mycket av sidan förelår jag att du använder sajtkartan. Där syns hela trädet och det finns länkar direkt.

Meta lärande - artiklar som belyser det teoretiska bygget av feldenkraismetoden.

Undermenyn Fördjupning inom feldenkrais skapades i första hand för fortbildning av feldenkraispedagoger. Med tiden har artiklarna fyllts på och vänder sig till var och en som vill förstå mer om teori & vetenskapliga influenser kring feldenkraismetoden som sådan. 

Barnen har lärt sig...

Genom att prenumerera på nyhetsbrev och information från Feldenkrais Skolan medger du att ditt namn och e-postadress registreras.
Du kan när som meddela att informationen om dig tas bort. När prenumerationen avslutas är du helt borttagen från hemsidans system för datalagring. 

För att information ska tas bort, skicka en e-post till:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du kan även göra det själv genom att avsluta prenumerationen
All information om dig behandlas i enlighet med GDPR.

ATMfeldenkrais@evalaser

Liveinspelningar av undervisningen i grupp publiceras regelbundet på SoundCloud. En del av dessa lektioner finns även på iTunes.

Det finns ca. 150 lektioner publicerade, organiserade terminsvis från hösten 2013 fram under våren 2018.

Läs här om inspelade ATM lektioner för mer information.

Här är några förslag på ATM lektioner  som kan fungera som introduktion till att feldenkraisa.

En inspelning ersätter inte levande undervisning i dialog mellan pedagog & elever. Men det är ett värdefullt komplement.

 

Om Feldenkrais Skolan

Feldenkrais Skolan bedriver undervisande verksamhet på flera nivåer inom feldenkraispedagogiken. Skola har flera betydelser. En skola är en fysisk plats där elever får undervisning och utbildning under handledning av lärare eller pedagoger. Men skola kan också betyda ett lärosystem, ett gemensamt sätt att tänka eller ett systematiserat material. 

läs mer

Om Somatik

Ordet härstammar från det grekiska ordet soma Σώμα. Utifrån ett större sammanhang och ett uttalat feldenkrais perspektiv betyder det den levande kroppen i sin helhet. Somatik så som jag använder ordet omsluter människan, sapiens som subjekt, levande och kännande utan att utesluta men väl att inkludera.

läs mer

Om Eva Laser

Sedan 1975 är jag verksam som legitimerad sjukgymnast, 1985 blev jag specialiserad inom ergonomi och 1991 avslutade jag min utbildning till auktoriserad feldenkraispedagog. Sammanräknat från min första utbildnings början är det ett yrkesliv som spänner över dryga 45 år.

läs mer