ATM via Zoom

Jag undervisar regelbundet ATM sedan 1991

ATM i realtid hemma hos dig!

Höstterminen 2022 startar
31 augusti - 1 september

I samband med pandemin mars 2020 avbröts undervisningen på Lostigen och återupptogs via Zoom i augusti samma år. Den fortsätter så tills vidare. Fördelen är att elever deltar från Skåne till Lappland.
Det är inget krav att vara med i bild!

Tider för ATM via Zoom

  • Onsdagar kl. 18.00 - 19.00
    Zoom rummet öppnar 17.45

  • Torsdagar klockan 9.00 - 10.00
    Zoom rummet öppnar 8.45

Lektionen inleds med ett samtal, frågor eller genomgång. Efter lektionen är det frivilligt att stanna och återkoppla med de andra eleverna. Denna del är mycket uppskattad.


Avgift

Lägre avgift vid förköp. Icke utnyttjande förköp kan användas nästa termin. Vill du betala mot faktura för att utnyttja ditt friskvårdsbidrag eller andra skäl, hör av dig.

Föranmälan behövs men är inte bindande. Du betalar när du deltar.

Swish 123 412 67 51

Bankgiro 5357 – 1196

Det finns möjlighet att söka stipendier, dvs. nedsatt avgift. 

1 lektion

165 kr

5 lektioner

775 kr 

10 lektioner

1 500 kr


Anmälan är inte bindande

Använd  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller SMS

koder skickas med e-post

Ansvar

ATM lektioner utforskas med eget ansvar

ATM lektioner via Zoom är avsedda för personlig utveckling och är inte avsedda att ersätta professionell hjälp eller medicinsk behandling.
Eva Laser kan inte hållas ansvarig för eventuella skador som kan uppstå. 

Feldenkrais precis som livet handlar om överlevnaden.

Ett lärande med feldenkrais innebär en ökad medvetenhet och därmed en större förståelse och kontroll hur en organism, en människa, ständigt förutsäger och anpassar sig för denna uppgift. Eftersom detta sker mer eller mindre omedvetet finns det ett stort värde i att öka medvetenheten och lära sig att bli både skickligare och mer effektiv i sättet att vara och förhålla sig till de olika kraven vi möter.

I den tanken inryms reglering, underhåll, återhämtning och omorganisation. Det mest konkreta i överlevnaden är rörelseförmågan, förmågan till förflyttning.

Den upprätta hållningen är underställd gravitationskraften. All aktivitet är komplex och mångfacetterad. I en feldenkrais lektion stannar vi upp för en kortare tidsrymd, 45 minuter, och utforskare lekfullt olika element av hållningen på ett strukturerat sätt för att känna både en återhämtning och reparation och kanske kan även ett nyskapande ske.

Moshe Feldenkrais leder en ATM - lektion 5


Tema hösten 2022

Självbilden i aktivitet, i det rumsliga

Hur kan du förbättra den?  

Information i PDFATM delen av lektionen spelas in

Prenumeration på 340 ATM

Är du nybörjare med ATM?

Läs hur du övar och vad du behöver tänka på för att utforskandet ska bli optimalt.

Vad skiljer en ATM med Zoom från andra live lektioner med feldenkrais?

I mitt fina klassrum på Lostigen i Bergshamra är det är högt i tak, en inspirerande inredning och jag möter mina elever i det konkreta rummet där vi andas gemensam luft och märker hur det blir en förtätad atmosfär halvvägs in i lektionen. Nu har det virtuella blivit ett substitut och en möjlighet. Även en lättnad. Det sker utan resor och mer tidseffektivt.

Avsikten med en ATM är inte att titta på pedagogen utan att höra och överföra det hörda och förstådda till ett utforskande för att söka lätthet och enkelhet.  Det är inte att göra som någon annan utan helt själv och eget. Det tar några gånger att bli bekant med hur det går till även om det är så vi gör som spädbarn. Jag finns som en röst i rummet och ger en inramning och struktur till övningarna.

Jag finns även i bild på skärmen om det så är via telefon, läsplatta eller dator, vilket är annorlunda än att se mig gå omkring i rummet. Min överblick över deltagarna är sämre. Istället för rummets helhet är det många olika bilder. Det är viktigt hur din kamera är placerad när du ligger på golvet för att jag ska anpassa instruktionen utifrån ditt utforskande. Det är givetvis möjligt att stänga av kameran för att bara ha tillgång till ljudet och inte vara synlig för någon annan utan helt privat. 

somatik.se informerar kring feldenkrais i allmänhet och verksamheten på Feldenkrais Skolan i synnerhet. 

Hemsidan ger läsaren en möjlighet att bekanta sig med teorin bakom feldenkrais,
väcka nyfikenhet och förmedla
allvar och möjligheter.

Eva Laser

Telefon: 08 655 05 40
Mobil: 070 655 04 70
Swish: 123 412 67 51

Besöksadress: Lostigen 14 Bergshamra, 170 75 Solna

e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hitta till Feldenkrais Skolan

Feldenkrais Skolan© 2022 All rights reserved